Traditioner

Fødselsdage
Har man fødselsdag er det tilladt at tage enten flødeboller, kage, is, eller frugt med, som fødselsdagsbarnet kan dele ude. Flaget bliver fundet frem og vi synger og råber hurra for fødselaren.

Fastelavn
Fredag op til fastelavn, slår vi katten af tønden, hvor børnene (frivilligt) kommer udklædt i alverdens kostumer.

Påske
Vi klipper og klistrer påsketing, maler på æg og sår karse i små bakker som børnene får med hjem.

 

Sommerfest

Før sommerferien holder vi vores årlige sommerfest på legepladsen. Børnenes forældre og søskende bliver inviteret til et par hyggelige timer i godt selskab. Det giver også en chance for at forældrene kan lære hinanden bedre og kende, end lige et goddag og farvel i garderoben. Alle har en ret mad med, som alle kan tage af og så er der byg-selv kage til børnene og selvfølgelig er der også kage til forældrene. 

 

Bedsteforældre dag

I maj invitere børnene forældre til en bedsteforældre dag, hvor hver tager en blomst/plante, som de kan plante på legepladsen.

 

Krible krable

Op til sommerferien har vi en uge, hvor lære om forskellige insekter og går på "jagt" efter dem på vores legeplads og i parken.

 

Venskabsugen

Samtidig med Copenhagen pride, sidst i august, holder vi en venskabsuge, hvor vi ser på hvordan man er en god ven, forskellen på mobberi og drilleri, at der findes mange forskellige typer af mennesker og familier og hele ugen igennem hejser vi regnbueflaget på legepladsen, i stedet for dannebrog.

 

Halloween

Vi klipper og klistre med hekse og spøgelser op til Halloween og på selve dagen kommer børnene (friviligt) udklædt og vi "uhygger" med sjove lege.

 

Lucia

I starten af december går førskolebørnene Lucia for deres forældre, samt Krudtuglerne og deres forældre. Det holdes på legepladsen (hvis vejret tillader det, ellers i børnehaven), hvor man kan få lov til at nyde en kop varm kakao og æbleskiver. 


Jul
Vi klipper og klistrer, laver hemmeligheder, synger julesange, læser julehistorier og der vil nok også dufte lidt af julebag. Til børnenes juletræsfest, danser vi rundt om juletræet og bagefter kommer julenissen på besøg med godteposer.