Madpolitik

 Fedt og sukker politik.

Maden og måltiderne er en vigtig del af børnenes oplevelser i børnehaven. Ansvaret for børnenes madvaner og madkultur er som udgangspunkt forældrenes. Dog tilbringer børnene en stor del af deres vågne tid i børnehaven og spiser ca. to til tre måltider her og derfor har vi også et medansvar for at børnene lærer om sund mad og får gode spisevaner mens de går i børnehaven.

 

Personalet og bestyrelsen henstiller til, at børnene har en god solid madpakke med som dækker barnets behov

 

I dag ved vi også, at for at børnene skal trives og udvikle sig, skal de have dækket de grundlæggende behov f. eks at få søvn nok, spise en sund og varieret kost, så de får den rette mængde vitaminer/ mineraler og andre næringsstoffer og at få bevæget sig (motion).

 
Man kan læse mere om sund kost på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

Børnehaven har et tilbud om:

 

Morgenmad: Det består af havregryn, rugbrød, nogle gange en bolle, frugt, mælk og vand.

 

Frokost: Madpakken er forældrenes ansvar: Vi anbefaler godt med rugbrød, fiske- og kødpålæg, ost, frugt og grønt. Hos de små har børnene ofte varmemad med, som også er en god ide, dog vil der ikke være mulighed for at varme det, hvis de spiser ude eller på legepladsen.

 

Frugt: Børne spiser det de har tilbage af deres madpakke. Har de tømt deres madkasser, vil de blive tilbudt et stykke rugbrød eller to med smør.

 

Børnene MÅ IKKE have kage, mælkesnitter, Knoppers, smoothies/juice/drikke yoghurt/kakao, m.m. i deres madkapper. Hvis vi ser at de har det med, får de retur med hjem. Er man usikker på om der er noget de ikke må have med, så spørg gerne personalet.

 

 

Fødselsdage: 

Barnet må gerne dele noget ud. Vi anbefaler 1 ting f.eks. kage, Is, frisk frugt, boller, eller flødeboller. Det må alle spise.