Hvem er vi?

 

Kort fortalt, så er Nürnberggaarden en gammel institution, som blev oprettet af en gruppe forældre, som mente at der manglede en børnehave i området. D 8 januar, 1951 kunne børnehavens første formand for bestyrelsen, Urban Hansen (den senere overborgmester i København), slå børene op og byde de første børn velkommen.

 

I de første par år, var der ingen legeplads tilknyttet til børnehaven, dog lykkedes det i 1956 den daværende bestyrelse at få tildelt et stykke jord, på hjørnet af Østrigsgade og Lergravsvej. Da metroen tog sit indtog i 1997, måtte børnehaven desværre vige pladsen, men efter en brav kamp fra bestyrelsen, lykkedes det til sidst at få tildelt et nyt stykke jord til en legeplads. Det er den legeplads vi har i dag og kan findes bagved metrostationen og ved siden af Lergravsparken, på Lergravsvej, som kunne indvies d 23 sept. 2003.

 

I januar 2012, overgik børnehaven fra at være en selvejende daginstitution med en driftsoverenskomst med Københavns kommune, til en privat daginstitution. Der var mange bump på vejen, men de blev heldigvis løst og alle tilknyttet til børnehaven var glade for den udvikling der skete. Børnehaven er igen en selvstændig virksomhed, som den var da den åbnede i 1951 og d 8 januar 2021 kunne vi fejre børnehavens 70-års fødselsdag.

 

Børnehaven kan findes på Bremensgade 42 på Amager. Der er 3 pædagoger og 3 medhjælpere ansatte i børnehaven til 32 børn fordelt på 3 stuer i alderen 1.5 til 6 år.

 

Til børnehaven, har vi også en leder og en souschef. Begge er uddannet pædagoger og indgår i antallet af pædagoger i børnehaven. Lederen er pædagogen hos Haletudserne og souschefen er pædagogen hos Græsrødderne. Tid med børnene bliver prioriteret højere end tid på kontoret og derfor er disse også at finde på stuerne.